Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis fonott

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis fonott

60 dkg liszt
3 tojássárgája
2 ek étolaj
5 dkg élesztő
4 dl tej
6 dkg cukor
pici só

Máz:

25 dkg margarin
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mázzal kezdjük: először is összedolgozzuk a cukrot és a margarint, ha már jó állaga van, hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd ha már szép sima nutella-szerű krémet kaptunk, akkor jó.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, az étolajat viszont csak a vége felé adjuk hozzá, mikor már kezd összeállni. Ha kész, hat részre osztjuk, külön-külön elnyújtjuk, és a mázat elosztjuk a tésztákra. Mindegyiket felcsavarjuk jó szorosan és elegyengetjük kb. egyenlő hosszúságúra a rudakat. 3-3 csíkot összefonunk, és kimargarinozott tepsibe fektetjük a két fonatot.
Sütőpapírt semmiképp se használjunk, mivel a máz egy része kifolyik és nagyon nem egyszerű kihegeszteni a tepsiből, ha az már megkötött.
A fonatok tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és nem előmelegített 170°C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Tálalási információ, vagy adat arról, hogy mennyi lehet, nem tudok nyújtani, mivel túl gyorsan fogy már felvágás közben...

Tárolás

Nincs adat.

Alternatív elkészítés

Gyomorrontás elkerülésére dugjuk el, míg kihűl.
Csokis fonott Csokis fonott

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!