Csokis fonott
Hozzávalók
Csokis fonott
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, az étolajat viszont csak a vége felé adjuk hozzá, mikor már kezd összeállni. Ha kész, hat részre osztjuk, külön-külön elnyújtjuk, és a mázat elosztjuk a tésztákra. Mindegyiket felcsavarjuk jó szorosan és elegyengetjük kb. egyenlő hosszúságúra a rudakat. 3-3 csíkot összefonunk, és kimargarinozott tepsibe fektetjük a két fonatot.
Sütőpapírt semmiképp se használjunk, mivel a máz egy része kifolyik és nagyon nem egyszerű kihegeszteni a tepsiből, ha az már megkötött.
A fonatok tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és nem előmelegített 170°C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Csokis fonott
Hozzávalók
Csokis fonott
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, az étolajat viszont csak a vége felé adjuk hozzá, mikor már kezd összeállni. Ha kész, hat részre osztjuk, külön-külön elnyújtjuk, és a mázat elosztjuk a tésztákra. Mindegyiket felcsavarjuk jó szorosan és elegyengetjük kb. egyenlő hosszúságúra a rudakat. 3-3 csíkot összefonunk, és kimargarinozott tepsibe fektetjük a két fonatot.
Sütőpapírt semmiképp se használjunk, mivel a máz egy része kifolyik és nagyon nem egyszerű kihegeszteni a tepsiből, ha az már megkötött.
A fonatok tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és nem előmelegített 170°C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?