Csokis fonott kalács
Hozzávalók
Csokis fonott kalács
Töltelék:
Lekenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés
Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a kakaót habosra keverjük.
Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel, feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással, kelesztjük még kb. fél órát.
A sütőt előmelegítjük, és megsütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt.
Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal.
Alternatív elkészítés
Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.
Csokis fonott kalács
Hozzávalók
Csokis fonott kalács
Lekenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés
Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a kakaót habosra keverjük.
Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel, feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással, kelesztjük még kb. fél órát.
A sütőt előmelegítjük, és megsütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt.
Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal.
Alternatív elkészítés
Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?