Oldal tetejére

Csokis gombóc

Elkészítési idő: 60-120 perc

Feltöltötte: konyhatündér

Feltöltés: 2012 május 29.

Kategóriák: édes, csokis, gombócok

Étrend:

Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók

  • fél kg krumpli
  • 1 kg liszt
  • 2 ek. só
  • 1 egész tojás
  • prézli

Töltelékhez

  • kakaó

Elkészítés

Előkészítés

Amikor megfőtt a krumpli, akkor a levet nem kell feltétlen kiönteni, készíthető belőle gombócos leves is.

A fél kg krumplit megpucolom, és kockákra vágva megfőzöm.
Mikor megfőtt kihűtöm és krumplinyomóval összetöröm. Belerakom a tojást, a lisztet és a sót.
Egy jó nagy edénybe felrakok vizet főzni és kevés sót is rakok bele.
Addig kinyújtom a tésztát és felvágom kis kockákra, majd a tenyerembe belerakom a tésztát, 1 kiskanállal belerakom a kakaót és gombócokat formázok. A forrásban lévő vízbe belerakom a gombócokat, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
A prézlit olajon megpirítom és a kész gombócokat beleforgatom. Ezután már csak a tálalás következik.

Tálalás

A tálalásnál a gombócokat porcukorral meghintem.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Amikor a prézlit készítem akkor a megpirult prézlit egy kevés vízzel felengedem és morzsásra sütöm, így nem lesz olyan ropogós a széle.
Amikor a gombócokat belerakom, a forrásban lévő vízhez akkor kicsit felkeverem a vizet, hogy ne tudjon letapadni a gombóc. És amikor fő fedőt rakok rá.



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató