Csokis gombóc
Hozzávalók
Csokis gombóc
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Mikor megfőtt kihűtöm és krumplinyomóval összetöröm. Belerakom a tojást, a lisztet és a sót.
Egy jó nagy edénybe felrakok vizet főzni és kevés sót is rakok bele.
Addig kinyújtom a tésztát és felvágom kis kockákra, majd a tenyerembe belerakom a tésztát, 1 kiskanállal belerakom a kakaót és gombócokat formázok. A forrásban lévő vízbe belerakom a gombócokat, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
A prézlit olajon megpirítom és a kész gombócokat beleforgatom. Ezután már csak a tálalás következik.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Amikor a gombócokat belerakom, a forrásban lévő vízhez akkor kicsit felkeverem a vizet, hogy ne tudjon letapadni a gombóc. És amikor fő fedőt rakok rá.
Csokis gombóc
Hozzávalók
Csokis gombóc
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Mikor megfőtt kihűtöm és krumplinyomóval összetöröm. Belerakom a tojást, a lisztet és a sót.
Egy jó nagy edénybe felrakok vizet főzni és kevés sót is rakok bele.
Addig kinyújtom a tésztát és felvágom kis kockákra, majd a tenyerembe belerakom a tésztát, 1 kiskanállal belerakom a kakaót és gombócokat formázok. A forrásban lévő vízbe belerakom a gombócokat, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
A prézlit olajon megpirítom és a kész gombócokat beleforgatom. Ezután már csak a tálalás következik.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Amikor a gombócokat belerakom, a forrásban lévő vízhez akkor kicsit felkeverem a vizet, hogy ne tudjon letapadni a gombóc. És amikor fő fedőt rakok rá.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?