Meggyes gombóc
Hozzávalók
Meggyes gombóc
Forgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Fél kg krumplit puhára főzzük, majd áttörjük. Addig hagyjuk hűlni, amíg szobahőmérsékletű lesz.
Egy kicsit megsózzuk, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat, elkezdjük a lisztet összegyúrni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas, homogén tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtjuk.
Folyamatosan alá kell lisztezni, mert ragad.
Négyzetekre vágjuk, a közepére meggyet rakunk, gyors mozdulattal gombóccá formáljuk.
Lobogó forró, picit sós vízbe főzzük ki, azonnal megkeverjük, amikor beletesszük, mert leragad.
Ha feljön a víz tetejére még adunk neki 2-3 percet és utána szűrjük le, majd az előre megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsába ízlés szerint tehetünk sót, cukrot és vanillincukrot.
Tálalás
Meggyes gombóc
Hozzávalók
Meggyes gombóc
Forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Fél kg krumplit puhára főzzük, majd áttörjük. Addig hagyjuk hűlni, amíg szobahőmérsékletű lesz.
Egy kicsit megsózzuk, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat, elkezdjük a lisztet összegyúrni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas, homogén tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtjuk.
Folyamatosan alá kell lisztezni, mert ragad.
Négyzetekre vágjuk, a közepére meggyet rakunk, gyors mozdulattal gombóccá formáljuk.
Lobogó forró, picit sós vízbe főzzük ki, azonnal megkeverjük, amikor beletesszük, mert leragad.
Ha feljön a víz tetejére még adunk neki 2-3 percet és utána szűrjük le, majd az előre megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsába ízlés szerint tehetünk sót, cukrot és vanillincukrot.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?