Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcstorta

4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt

A forma kikenéséhez:

vaj és liszt

A krémhez:

8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
4 dl joghurt
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 dl tejszín

A tetejére:

60 dkg vegyes gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kivajazunk, kilisztezzük a formát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 dkg cukorral. A tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral, óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, és közben beleszitáljuk a lisztet is. Nem szabad, hogy összetörjön a hab. A tortaformába simítjuk, és a sütőben 20 percig sütjük, tűpróbáig. A sütőből kivéve megvárjuk, míg kihűl, majd körbevágjuk, de a keretet nem vesszük le.
A joghurtkrémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk fél dl vízbe. Jól kikeverjük a cukrot, a mézet, a joghurtot, majd beletesszük a reszelt citromhéjat. Kemény habbá verjük a tejszínt, óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Végül felforrósítjuk a zselatint, pár percet hűtjük, és a krémbe keverjük. Hagyjuk megdermedni.
Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk a gyümölcsöket. Még mielőtt teljesen megkötne a zselatin, rákenjük a krémet a kihűlt tortalapra. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. A krémre tesszük a felszeletelt gyümölcsöket, és bevonjuk az elkészített tortazselével. Szeletelve tálaljuk.
Gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!