Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliakifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliakifli

15 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt (hajrá, egészség!) :)
5 dkg étkezési keményítő (por)
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg puha Rama sütőmargarin
vaníliás porcukor a forgatáshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mély tálban összekeverem a kétféle lisztet a keményítőporral, hozzáadom a porcukrot és a darált diót, végül az egészet összegyúrom a puhára lágyított margarinnal. Sima felületű, puha golyóbist kapok, amit bedugok 2-3 órára a hűtőbe, ha sietek, akkor 45 percre a fagyasztóba, hogy formázhatóvá keményedjék.
Ha lehűlt, kicsit átgyúrom, és kisebb alma méretű darabokat szaggatok belőle, ezekből pedig gyúródeszkán kb.1 cm vastag rudakat sodrok. A rudakat 4-5 cm-enként felvágom, a szeletekből kifliket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, min. 1 cm-re egymástól. 180 fokra hevített sütőben, felső rácson 10-16 percig sütöm. Sütője válogatja, menyi idő kell neki, mindenesetre tíz perc elteltével érdemes ellenőrizni: ha a kiflik talpa tejeskávé színű, 1-2 perc múlva vegyük ki a sütőből.
A friss kiflik ilyenkor még törékenyek (s persze tűzforrók), ezért 1-2 percet várjunk, majd egyesével forgassuk vaníliás porcukorba. (A fenti adaghoz 15 dkg porcukor és 2 tasak vaníliás cukor keveréke dukál.) Ezen első forgatáskor a cukorréteg mintegy bevonatként rátapad a meleg kiflikre; ha teljesen kihűltek, forgassuk ismét a cukorba, így igazán tetszetősek lesznek. (A fotó az első forgatás után készült, majd töltök fel fotogénebb példányokat is) :)

Tálalás

Két nagyobb tepsit megtöltő mennyiség

Tárolás

Dobozban sokáig eláll, bár ezt ritkán van módomban tesztelni :)

Alternatív elkészítés

Nemcsak kiflit, hanem pl. gyűrűt, S betűt, de egyszerű rudakat is formázhatunk a tésztából, csak igyekezzünk, mert gyorsan puhul. Teljes kiőrlésű lisztet egészségi megfontolásból teszek hozzá (némi rost is legyen benne...), ez nem kötelező, de ha kimarad, ne felejtsük el pótolni finomliszttel. Rendkívül ízletes, omlós aprósütemény, nagyon eteti magát - vigyázzunk, kalóriadús!
Vaníliakifli Vaníliakifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!