Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Isler

1 kg liszt
40 dkg zsír
40 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 kk. szódabikarbóna
1 pohár tejföl
1 kk. őrölt fahéj

Töltelék:

lekvár (barack)

Bevonathoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a zsírt, a porcukrot és a fahéjat összegyúrjuk a tojássárgájával, a szódabikarbónával, a tejföllel és a kakaóval. (A zsírtól nem lesz kemény a tésztája.)
Utána hűvös helyen legalább 1-2 órát pihentetni kell a tésztát, inkább többet, ha van rá idő. Majd kinyújtjuk vékonyra, és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon kisütjük. (Hamar megég, így figyelni kell.)
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral, legfinomabb baracklekvárral. Sűrűbb lekvár kell hozzá, hogy ne folyjon szét. Az összeragasztás után pihentetni kell, hogy a tészta beszívja a lekvár egy részét, és ne essen szét az isler. Én este szoktam elkészíteni, és éjszaka van ideje összetapadni és megpuhulni.
Tetejére olajjal kevert olvasztott tortabevonót csurgatunk. (Sütőrácsra téve a felesleges csoki az alátett sütőpapírra csepeg, ami utána újra felhasználható.) Ha megszáradt cukorgyönggyel vagy kókusszal díszíthető.

Tárolás

Sütisdobozban tárolható, és sokáig eláll, így jó előre elkészíthető karácsonykor, nem kell az utolsó pillanatban kapkodni.
Isler Isler Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!