Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csíkos kalács

2 db tojássárga
2,5 dl tej
1 kiskanál só
6-8 dkg cukor
6 dkg margarin olvasztott
50 dkg liszt
1 db citrom reszelt héja
8 dkg mazsola
rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk. Összekeverjük a 2 tojás sárgáját, 6 dkg olvasztott margarint, 50 dkg lisztet, 6-8 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, fél citrom vagy narancs reszelt héját, 1 teáskanál sót és tésztát gyúrunk belőle. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk és 8 dkg rumba áztatott mazsolát teszünk hozzá.
Végül 2 evőkanál kakaót vízzel elkeverünk, ezt óvatosan elkeverjük a tésztával és formában sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben 40-50 percig.

Alternatív elkészítés

Gyerekek esetén a rum helyet tejbe áztassuk a mazsolát.
Csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!