Karamell szelet
Hozzávalók
Piskóta tészta hozzávalók:
Locsoláshoz:
Krém hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróba kelleni fog.
A krém elkészítése:
Míg sül a diós piskóta, lefőzünk egy adag kávét, és ebből kb. 0.5-1 pohárnyi tiszta kávét összekeverünk az 1 dl rummal, ezzel meglocsoljuk a piskótát, miközben kihűl fokozatosan.
A pudingot megfőzzük a hozzávalókból. Vigyázat sűrűnek tűnik, de ilyennek kell lennie. Kihűtjük, közbe a margarint habosra keverjük, átkeverjük a pudingot is, hogy ne legyen darabos, hanem krémes állagú legyen és fokozatosan belekeverjük a habos margarinba.
Felverjük nem túl keményre a habtejszínt.
A krémet rákenjük a piskótára és erre rákenjük a felvert habtejszínt. Tortadarával vagy csokireszelékkel díszítjük.
Karamell szelet
Hozzávalók
Piskóta tészta hozzávalók:
Locsoláshoz:
Krém hozzávalók:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróba kelleni fog.
A krém elkészítése:
Míg sül a diós piskóta, lefőzünk egy adag kávét, és ebből kb. 0.5-1 pohárnyi tiszta kávét összekeverünk az 1 dl rummal, ezzel meglocsoljuk a piskótát, miközben kihűl fokozatosan.
A pudingot megfőzzük a hozzávalókból. Vigyázat sűrűnek tűnik, de ilyennek kell lennie. Kihűtjük, közbe a margarint habosra keverjük, átkeverjük a pudingot is, hogy ne legyen darabos, hanem krémes állagú legyen és fokozatosan belekeverjük a habos margarinba.
Felverjük nem túl keményre a habtejszínt.
A krémet rákenjük a piskótára és erre rákenjük a felvert habtejszínt. Tortadarával vagy csokireszelékkel díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?