Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes karamellás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
100 ml tej
100 ml étolaj
2 csomag instant kávé /3:1/

Krém I:

500 ml tej
2 csomag karamell puding /ebből 2 kávéskanállal félre teszünk/
20 dkg Rama
15 dkg porcukor

Krém II:

500 ml tejszín

Márvány máz:

2 kávéskanál karamell pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál cukor
150 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, a cukrot a tojásokkal a tejjel és olajjal végül a sütőporos liszttel és az instant kávéporral. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben megsütjük 190 fokon 35-40 perc.
A tejben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a cukorral habosra kevert Ramával és rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliával és rákenjük a krémre.
A márvány máz összetevőit összekeverjük és megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tejszín tetejére és egy hústű segítségével megcirógatjuk.
Hűtőbe tesszük és 3-4 óra múlva fogyasztható.
Tejszínes karamellás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
95 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!