Karamelles - márványos szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
A fehér mázhoz:
Kakaós mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd 3 dl tejjel felolvasztjuk. 2 dl tejben elkeverünk 4 evőkanál lisztet, a karamellás tejhez öntjük, és sűrűsödésig főzzük, végül belevegyítjük a margarint. a kihűlt krémmel megtöltjük a lapokat.
Az első mázhoz a tojásfehérjét keményre verjük a cukorral és a sütemény tetejére kenjük.
A másik mázhoz 3 evőkanál vízben felfőzzük a cukrot és a kakaóport, az első mázrétegre csorgatjuk, villával széthúzzuk, márványozzuk.
Másnap szeleteljük, hogy a tészta kellőképp megpuhuljon.
Karamelles - márványos szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
A fehér mázhoz:
Kakaós mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd 3 dl tejjel felolvasztjuk. 2 dl tejben elkeverünk 4 evőkanál lisztet, a karamellás tejhez öntjük, és sűrűsödésig főzzük, végül belevegyítjük a margarint. a kihűlt krémmel megtöltjük a lapokat.
Az első mázhoz a tojásfehérjét keményre verjük a cukorral és a sütemény tetejére kenjük.
A másik mázhoz 3 evőkanál vízben felfőzzük a cukrot és a kakaóport, az első mázrétegre csorgatjuk, villával széthúzzuk, márványozzuk.
Másnap szeleteljük, hogy a tészta kellőképp megpuhuljon.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?