Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ferdinánd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

75 dkg liszt
4 tojássárgája
4 dkg élesztő
1/2 liter tej a tésztába
25 dkg cukor+ 4-5 evőkanál
egy kevés só
1 csomag Rama margarin
2 dl tej (sütés közben)
mazsola (ízlés szerint)
darált dió (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztbe beleütjük a tojások sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány dl langyos tejben, és megvárjuk, hogy egy kicsit megkeljen. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk a maradék sós-cukros tejet. Nagy lágy tésztára kell készíteni, és kelni kell hagyni, addig, amíg feljön a tálban.
Meleg, lisztes deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. A margarint habosra keverjük 25 dkg cukorral, és ezt vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára, majd 5-7 cm-es széles csíkokra vágjuk, és háromszor lazán megtekerjük.
A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, és a Ferdinánd csíkokat úgy tesszük bele, hogy közöttük kb. 4-5 cm távolság legyen. Kb. 2 óra hosszáig még keleszteni kell, és csak utána kezdjük el sütni. Amikor félig megsült 2 dl tejben elkeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és kenőtollal 2 részletben rávisszük a süteményre.
Ferdinánd Ferdinánd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!