Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barna krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojássárgája
10 evőkanál víz
25 dkg cukor
20 dkg liszt

Krém:

7 tojásfehérje (felvert habja)
5 evőkanál cukor
5 dl víz

Díszítés:

Hulala tejszínhab
csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krém elkészítéséhez a megfőtt pudinghoz még forrón hozzákeverjük a cukros tojáshabot, és addig forgatjuk, kevergetjük, míg szép, egyenletes sárga lesz. A krémet rásimítjuk a sütőből kivett tésztára, és még pontosan öt percre visszatesszük sülni. Ha kész, kihűlés után habfixálóval keményre felvert Hulala tejszínhabot simítunk rá. A tetejére mehet még kis csokireszelék is.
Nagyon szép, magas és finom! Sütni a hagyományos gáztepsinél kicsit kisebb méretű, bármilyen normál tepsi megfelel. Ez is egy régi, nagyi-féle recept.
Barna krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!