Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hartyáni krémes

zsuzsa56 receptje http://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Hartyáni krémes
Elkészítési nehézség: Közepes

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • 0,5 dl rum

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd egy tojással, és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és két egyforma lapot sütünk belőle. A tejből, a lisztből, és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajat dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémhez, és alaposan összevegyítjük. A kakaós lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük, a másik kakaós lapot. Másnapig hagyjuk hűtőbe állni, majd hosszúkás szeleteket vágunk belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató