Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyeszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg cukor
6 evőkanál liszt
20 dkg Rama
3 dl tej
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl étolaj
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

50 dkg gesztenyemassza
1 rum aroma

Tetejére:

1 csomag tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, majd félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, a végén pedig a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük. A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük 3 dl tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rum aromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet. A tejszínhabot a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.
Gesztenyeszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!