Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás, diós kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
18 dkg cukor
12 dkg cukor
2 dl víz
27 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió

Krém:

500 ml tejszín
8 dkg pörkölt cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.

Elkészítés

Krém:
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom,olyan mint egy könnyű piskóta.Töltetlenül is kiváló sütemény kávé mellé.

Személyes megjegyzés

Aki szereti a karamellás sütiket, annak sok szeretettel ajánlom, isteni finom!
Karamellás, diós kocka Karamellás, diós kocka Karamellás, diós kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!