Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi könnyű kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karácsonyi könnyű kuglóf

4 tojás
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg kristálycukor
12,5 dkg margarin
30 dkg liszt
2,5 dl tej
20 g dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tojásokat különválasztjuk, a sárgákat felverjük a cukrokkal, margarinnal és mixerrel úgy 15 percig keverjük.
2. Majd a lisztet átszitáljuk és belekeverjük a sütőport.
A vajas masszához felváltva egy kanállal hozzáadjuk a tejet, és a lisztet, majd a citrom reszelt héját és kevés levét.
3.Szépen kikeverjük, majd a tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, és laza kézmozdulatokkal hozzákeverjük a masszához.
4.Kettéválasztjuk, az egyik felébe keverjük a kakaót, és felváltva beleöntjük a kivajazott, lisztezett formába. Közben pár szem durvára vágott diót beleszórunk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, ízlés szerint díszítjük. (Én csokimázat tettem rá, darált dióval.)

Tálalás

Durván 6 főre elég:)

Alternatív elkészítés

Csokimázat ajánlanék a tetejére, kis tortadara vagy kókuszreszelékkel.
Karácsonyi könnyű kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!