Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos citromlekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos citromlekvár

0,8 kg citrom
0,2 kg narancs
0,5 kg cukor
fahéj
csillagánizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az 1kg tisztított gyümölcshöz kb. 1,7kg -ot kell vásárolni. A citrom és narancs héját alaposan meleg vízzel le kell mosni, negyed órát áztatni mielőtt lereszeljük.

Elkészítés

A citromot, narancsot kettévágjuk, és éles késsel kivágjuk a fehér hártya közül a gyümölcshúst. A benne maradó levet kinyomkodjuk. Ha megvan, az 1 kg mennyiséget fazékba tesszük és belemérjük a 0,5 kg cukrot , 1 rúd fahéjat 1 db csillagánizst és feltesszük főni kb. 30 percig sűrűn megkeverve forraljuk. Előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejjel lefelé állítjuk. Másnap, ha kihűlt, az üvegeket visszafordítjuk.

Alternatív elkészítés

Ha zselésebb lekvárt szeretnénk, használhatunk hozzá 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1, az elején a cukorba keverve.
Narancsos citromlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!