Madártej torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy lábasba öntök 2 dl tejet, és alaposan elkeverem benne a tojássárgájákat, a vaníliaízű pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a maradék 6 dl tejet, folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskótát kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, ráöntöm a krém 3/4-ed részét. Ráteszem a másik lapot, és a tetejét is bekenem a krémmel. Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel.
A tejszínt felverem a habfixálóval, és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére, a sztracsatellás csokit ráreszelem, (az uborka szeletelővel) így kicsit forgácsos lesz.
Alternatív elkészítés
Más alkalomra is nagyon jó! Ez garantáltan mindenkinek ízlik!
Madártej torta
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy lábasba öntök 2 dl tejet, és alaposan elkeverem benne a tojássárgájákat, a vaníliaízű pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a maradék 6 dl tejet, folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskótát kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, ráöntöm a krém 3/4-ed részét. Ráteszem a másik lapot, és a tetejét is bekenem a krémmel. Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel.
A tejszínt felverem a habfixálóval, és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére, a sztracsatellás csokit ráreszelem, (az uborka szeletelővel) így kicsit forgácsos lesz.
Alternatív elkészítés
Más alkalomra is nagyon jó! Ez garantáltan mindenkinek ízlik!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?