Madártej szelet
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A sütőporos lisztet is belevegyítjük.
Megsütjük, s hagyjuk jól kihűlni!
A tojássárgájákat, a cukorral és a pudingporral kevés tej hozzáadásával simára keverjük.
A többi tejet felforrósítjuk, majd összefőzzük a pudinggal. Teljesen kihűtjük!
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a hideg pudingot is.
A tésztát megkenjük a krémmel, majd ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot.
Reszelt csokoládéval díszítjük.
Alternatív elkészítés
Az íze valóban hasonló az igazi madártejéhez, emellett nagyon mutatós, így ünnepi alkalmakkor is megfelelő!
Madártej szelet
Hozzávalók
Krém:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sütőporos lisztet is belevegyítjük.
Megsütjük, s hagyjuk jól kihűlni!
A tojássárgájákat, a cukorral és a pudingporral kevés tej hozzáadásával simára keverjük.
A többi tejet felforrósítjuk, majd összefőzzük a pudinggal. Teljesen kihűtjük!
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a hideg pudingot is.
A tésztát megkenjük a krémmel, majd ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot.
Reszelt csokoládéval díszítjük.
Alternatív elkészítés
Az íze valóban hasonló az igazi madártejéhez, emellett nagyon mutatós, így ünnepi alkalmakkor is megfelelő!
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?