Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojásfehérje
4 ek cukor
7 dkg liszt

Krémhez:

4 tojássárgája (tésztából kimaradt)
1 cs borboun vaníliás cukor (ha nincs sima is megteszi)
1 púpos teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét, és a cukrot kőkemény habbá verem a robotgéppel.
Egy külön tálkában összekeverem addig a lisztet és a sütőport. Majd a kemény habra rászitálom sütőporos lisztet.
Valóban nincs benne más! Ezt összeforgatod úgy, hogy ne törd össze a habot!
Majd belesimítod a 22x22 cm belméretű kapcsos tepsibe, teheted akár kapcsos kerek tortaformába is!
Csak és kizárólag az alját kened és lisztezed ki, az oldalát nem, és a sütő ajtót nem nyitod ki az idő lejárta előtt. Ha nem így csinálod be fog huppanni a piskótád, össze fog esni. Előmelegített sütőben, 175-180 fokon kb. 15 percig, sütöd.
A krémhez a hozzávalókat összeturmixoltam.
Közben felmelegítettem még 3,5 dl folyadékot (tejet+ vizet vegyesen) és 20 db édesítő tablettát. Majd hozzáöntöttem a tojássárgás cuccot a turmixból.
Lassú lángnál, folyamatos keverés mellett sűrűre főztem ezt a madártej illatú vaníliás finomságot.
Amikor már nem volt forró, akkor kevertem ebbe a krémbe pontosan 8 dkg kocka margarint. Ezt a krémet elterítettem a kisült tésztámon.
Felvertem 2 csomag tejszínhabpótló port 4db habfixálóval, majd egy fagyi adagoló kanállal - te csinálhatod evőkanállal is, ha neked ilyen nincsen- rákanalaztam az addigra már kihűlt krémre.
Amikor ez mind megvolt, akkor egy evőkanállal belenyúltam minden kugli közepébe és szó szerint felhúztam a habot. Erre azért van szükség, mert olyan igazi madártejes feelinget kölcsönöz a sütidnek.
Majd kb. 3-4 óra hidegben tartózkodás után, végigtoltam egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám.

Tálalás

16 db

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen
Madártej szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!