sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos meggyes -mákos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg darált mák
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg alacsony zsírtartalmú vaj + a tepsi kenéséhez
25 dkg magozott meggy
4 tojássárgája
2 dl sovány tej
1 tk szódabikarbóna

Tetejére:

10 dkg cukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje

Tésztára:

lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és ezzel is habosra verjük.
2. A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
3. A meggyről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc kell ahhoz, hogy a tészta megsüljön, és a tűpróbán is átmenjen.
5. A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg cukorral és a citromlevet, és kemény habbá verjük.
6. A sütőből kikapott tészta tetejét ízlés szerinti lekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot.
7. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk, és még 20 percet hagyjuk száradni.
Nagyon finom!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!