Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz mákos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
15 dkg porcukor
1 5dkg egész mák
15 dkg liszt
8 dkg puha margarin
1,5 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja

Piskótához:

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt

Krémhez:

0,5 liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 kocka Rama margarin

Tetejére:

2 evőkanál étolaj
2-3 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a margarint, porcukrot, citrom héját és a mákot a tejjel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. A piskóta hozzávalóiból szokásos módon elkészítjük a piskótát és a mákos masszára simítjuk. Közepes hőfokon lassú tűznél megsütjük. Krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre kever, maradék tejet hozzáadva állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett lehűtjük. A margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük és a hűlt krémhez adjuk. Rásimítjuk a tésztára és dermedni hűtőbe tesszük. A tortabevonót az étolajjal felolvasztjuk, majd beledolgozzuk a vajat és a krémre simítjuk.

Tálalás

Kb.18-20 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!!

Alternatív elkészítés

A krém főzésénél vigyázzunk,mert könnyen csomósodik.
Orosz mákos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!