Méteres
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
Elkészítés
Elkészítés
2 őzgerincformát olajozunk és lisztezünk. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 evőkanál kakaót keverünk, majd beleöntjük a másik formába. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük a "bordák" mentén.
A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A margarint, a porcukrot és a vanillincukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt pudingot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
Összeállítás: a tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.) A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni), és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Méteres
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 őzgerincformát olajozunk és lisztezünk. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 evőkanál kakaót keverünk, majd beleöntjük a másik formába. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük a "bordák" mentén.
A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A margarint, a porcukrot és a vanillincukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt pudingot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
Összeállítás: a tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.) A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni), és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?