Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méteres

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

7 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt

A krémhez:

4 dl tej
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverjük. Külön-külön hozzáadjuk apránként, felváltva a vizet és az olajat. Közben kavargatjuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a masszához, és közben lassú fokozaton keverjük.
2 őzgerincformát olajozunk és lisztezünk. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 evőkanál kakaót keverünk, majd beleöntjük a másik formába. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük a "bordák" mentén.
A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A margarint, a porcukrot és a vanillincukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt pudingot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
Összeállítás: a tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.) A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni), és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Méteres Méteres Méteres

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!