Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2 db tojás
30 dkg porcukor
6 ek. tej
6 dkg zsír
2 kk. szódabikarbóna
3 ek. méz
70 dkg liszt

Krém:

20 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
3 ek. liszt
5 dl tej
1 ek. vanília aroma
Sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a porcukorral, a tejjel, a zsírral és a szódabikarbónával egy lábasba tesszük és összekeverjük. Majd gőz fölött főzni kezdjük, óvatosan hozzácsurgatjuk a mézet is. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a lisztet, s egy gyúródeszkára tesszük, jól összedolgozzuk, és 4 cipót formálunk belőle!
Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk őket, villával megszurkáljuk és sütőpapírral fedett tepsi hátára fektetjük, majd aranybarnára sütjük. Melegen szedjük le a tepsiről, mivel ha kihűl, könnyen eltörik!
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben összefőzzük a lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral, majd teljesen lehűtjük.
A hideg lisztes keverékhez vanília aromát adok, majd kanalanként adagolva a porcukros margarinhoz keverem.
A sütemény összeállításakor az első lapra rákenem a krém felét, a következő lapra sárgabarack lekvár kerül, a harmadik lapra a maradék krém kerül, az utolsó lapot üresen hagyjuk, vagy csoki mázat készítünk rá.
Hűtőben 1 napig állni hagyjuk, mivel a lap megkeményedik sütés után, ennyi idő kell neki, hogy újra megpuhuljon!

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint rakható rá csokimáz is, én speciel nem szoktam rá tenni!
Mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!