Mogyorós ropogós muffin
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Krokanthoz:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.
A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
Mogyorós ropogós muffin
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Krokanthoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.
A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?