sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Görög palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Görög palacsinta

200 gramm sűrű görög joghurt
2 tojás
1/2 tk só
2 ek cukor
2 bögre liszt
kb. 1/2 bögre víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat egy tálban felverem, beleöntöm a joghurtot és simára keverem. Beleszórom a száraz hozzávalókat és egy villával elkezdem kikeverni. Félúton folyamatos keverés mellett hozzáöntök fél bögre vizet. Akkor jó, hogy ha szép sima a massza és "megáll a kanálon", illetve nagyon sűrűn folyós. Egy pici serpenyőben kevés olajat melegítek, és két evőkanálnyit teszek bele a masszából, picit eligazítom, és akkor fordítom meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg és magától elválik a serpenyőtől. Ekkor egy spatulával alá nyúlok és megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Görög mézzel, simán porcukorral, kakaóval, felmelegített lekvárral, fahéjas cukorral, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel és mézzel, vagy Nutellával és banánkarikákkal is nagyon finom.

Tálalás

kb. 14-16 db 12 centis palacsintához.

Alternatív elkészítés

Elkészítés: (1 bögre = 250 ml)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!