Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)

750 g liszt (450 g finomliszt, 300 g kenyérliszt)
1 és 1/2 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál finomsó
2 evőkanál cukor
7-8 dkg puha margarin/vaj
4 dl langyos tej (+ kicsi a dagasztásnál)
1 evőkanál tejpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A margarint/vajat fél órával előbb elővesszük a hűtőből, és a többi hozzávalót is mind odakészítjük, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elkészítés

A lisztet beleszitáljuk a robotgép táljába (természetesen lehet kézzel is dagasztani!). Beletesszük az élesztőt, sót és cukrot. Picit meglangyosítjuk a margarint és a tejet a mikróban. Hozzáadjuk a tejport is. Az egészet összedagasztatjuk a robotgéppel addig, amíg ruganyos tésztát nem kapunk.

Áttesszük egy kelesztő tálba, lefedjük, és fél órát kelesztjük langyos helyen. 8 részre osztjuk a konyhai mérleg segítségével (lehet szemmérték alapján is), és begombócoljuk őket (kívülről finoman hajtogatjuk befelé), és a sima, szép felével fölfelé tesszük a sütőpapíros tepsire (lehetőleg alacsony szélű legyen). Bekenjük mindegyiket vizes tojássárgájával, és betesszük a sütőbe a legalacsonyabb hőfokra kb. 10 percre (nem kell előmelegíteni), hogy keljenek szép magasra. Kivesszük, és előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ismét lekenjük a vizes tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Lehet más egyébbel is (mák, reszelt sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, lenmag, stb.) de ki is hagyhatjuk. Végül annyi a dolgunk, hogy aranybarnára süssük. Gyorsan megsül!

Tálalás

Kicsit olyan az íze, mint a kalácsnak, és lehet enni hamburgerként, illetve mézesen vagy lekvárosan is finom. Ebből a mennyiségből 8 darab lesz, ami pont ráfér egy nagyobb gáztepsire.

Tárolás

Ha maradna a zsemlékből, bezacskózva tároljuk, illetve le is fagyaszthatjuk.

Alternatív elkészítés

Langyos, huzatmentes helyen dolgozzunk a kelt tésztánkkal, mert csak akkor lesz ilyen szép nagy és lyukacsos szerkezetű a puffancs!
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs) Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!