Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos epres kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás
csipetnyi só
125 ml tej
30 dkg eper

Hab:

3 tojásfehérje
ízlés szerint cukor
1 evőkanál étkezési keményítő

Díszítés:

10-15 szem eper
1 tasak tejszínhabpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a puha vajat vagy margarint elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a tojásokat egyenként hozzáadjuk és simára keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval elvegyítjük és a tejjel felváltva a tojásos-vajas masszához adjuk. A tésztát tepsibe kanalazzuk és a darabokra vágott epret rárakjuk. Forró sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a keményítőt és a forró tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranysárga lesz a hab.
Miután kihűlt, kockára szeleteljük.
10-15 szem epret pépesítünk, hozzáadjuk a tejszínhabport és jó keményre kavarjuk mixerrel. Minden kocka tetejére eprerhab rózsákat nyomunk.

Személyes megjegyzés

Eper helyett akármilyen szezongyümölccsel elkészíthető.
Habos epres kocka Habos epres kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!