Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

150 g búzaliszt
4 ek. víz
100 g lágy vaj vagy margarin
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált dió
1 púpos teáskanál porcukor
1 csipet só

Töltelék:

600 g ribizli
250 g Ricotta krémsajt
75 g porcukor
5 ek. ribizlilekvár
50 g darált dió
100 ml habtejszín
2 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. A sütőformát (30 cm átmérőjű sütőforma) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Tészta:

A lisztet a sütőporral és a dióval elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 34 cm körlappá nyújtjuk, majd az előkészített formába fektetjük úgy, hogy a tészta széle a forma oldalára feküdjön. A tésztát a lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk végül a ribizliszemeket egyenletesen elosztjuk rajta.

Krém:

Végül a maradék hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a ribizli tetején egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt 180 fokos sütőben megsütjük.

Alternatív elkészítés

Porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal tálaljuk!

Személyes megjegyzés

Nagyon érett ribizlivel Isteni finom, nyári finomság!
Ribizlis pite Ribizlis pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!