Feketeerdő kehely
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
A meggyet lecsepegtetjük, levét egy edénybe felfogjuk.
A főzős krémet ajánlott előző nap elkészíteni, majd hűtőben tárolni.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt egy lábasba feltesszük főni, beledaraboljuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport és addig főzzük, míg a csoki el nem olvad.
Ha kihűlt habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kelyhekbe piskóta kockákat teszünk, majd befőttlével megöntözzük, és pár szem meggyet is teszünk rá. Erre tegyük a csokis habot, majd a tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a kelyhek megtelnek.
Tálalás
Tárolás
Feketeerdő kehely
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A meggyet lecsepegtetjük, levét egy edénybe felfogjuk.
A főzős krémet ajánlott előző nap elkészíteni, majd hűtőben tárolni.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt egy lábasba feltesszük főni, beledaraboljuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport és addig főzzük, míg a csoki el nem olvad.
Ha kihűlt habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kelyhekbe piskóta kockákat teszünk, majd befőttlével megöntözzük, és pár szem meggyet is teszünk rá. Erre tegyük a csokis habot, majd a tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a kelyhek megtelnek.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?