Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliacsoda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliacsoda

3 dl tej
20 dkg háztartási keksz
1 natúr krémsajt
őrölt fahéj
tejszínhab
gyümölcs(eper)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Egy órával korábban kivesszük a sajtot a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten meglágyuljon.
2. A pudingport egy, pohárba öntjük, és összekeverjük kb.1/2 dl tejjel.
3. 2 dl tejet a vaníliás cukorral egy közepes lábasba felforralunk. Figyelj oda rá, mert könnyen kifut, és akkor takaríthatsz!
4. Ha felforrt, félrehúzzuk, és folyamatosan a tejbe lassan belecsurgatjuk a pudingot.
5. Takarékra állítjuk a lángot, és állandóan keverés közben addig főzzük a pudingot, míg be nem sűrűsödik.
6. A tűzről levéve elkeverjük a pudingban a krémsajtot.
7. A maradék tejet egy lapos tányérba öntjük, egyesével belemártogatjuk a kekszet, és egy lehetőleg átlátszó tálkát alulról és körbe kibélelünk vele.
8. A krém felét elsimítjuk az alján, és a tetejére egy kevés fahéjat szórunk.
9. Még egy sor tejes kekszet rárakunk.
10. A maradék krémet a tetejére kenjük, és megint meghintjük fahéjjal.
11. 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Akkor finom, ha a puding megdermed, a keksz pedig megpuhul.
12. Tálaláskor tejszínhabbal, fahéjjal és gyümölccsel díszítjük

Tálalás

5 emberre dupla adag

Tárolás

hűtő

Alternatív elkészítés

A tejbe egy kis rumaromát raknék bele,és amikor kész és ettek belőle visszaraknám a hűtőbe.
Vaníliacsoda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!