Vaníliacsoda
Hozzávalók
Vaníliacsoda
Elkészítés
Elkészítés
2. A pudingport egy, pohárba öntjük, és összekeverjük kb.1/2 dl tejjel.
3. 2 dl tejet a vaníliás cukorral egy közepes lábasba felforralunk. Figyelj oda rá, mert könnyen kifut, és akkor takaríthatsz!
4. Ha felforrt, félrehúzzuk, és folyamatosan a tejbe lassan belecsurgatjuk a pudingot.
5. Takarékra állítjuk a lángot, és állandóan keverés közben addig főzzük a pudingot, míg be nem sűrűsödik.
6. A tűzről levéve elkeverjük a pudingban a krémsajtot.
7. A maradék tejet egy lapos tányérba öntjük, egyesével belemártogatjuk a kekszet, és egy lehetőleg átlátszó tálkát alulról és körbe kibélelünk vele.
8. A krém felét elsimítjuk az alján, és a tetejére egy kevés fahéjat szórunk.
9. Még egy sor tejes kekszet rárakunk.
10. A maradék krémet a tetejére kenjük, és megint meghintjük fahéjjal.
11. 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Akkor finom, ha a puding megdermed, a keksz pedig megpuhul.
12. Tálaláskor tejszínhabbal, fahéjjal és gyümölccsel díszítjük
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Vaníliacsoda
Hozzávalók
Vaníliacsoda
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A pudingport egy, pohárba öntjük, és összekeverjük kb.1/2 dl tejjel.
3. 2 dl tejet a vaníliás cukorral egy közepes lábasba felforralunk. Figyelj oda rá, mert könnyen kifut, és akkor takaríthatsz!
4. Ha felforrt, félrehúzzuk, és folyamatosan a tejbe lassan belecsurgatjuk a pudingot.
5. Takarékra állítjuk a lángot, és állandóan keverés közben addig főzzük a pudingot, míg be nem sűrűsödik.
6. A tűzről levéve elkeverjük a pudingban a krémsajtot.
7. A maradék tejet egy lapos tányérba öntjük, egyesével belemártogatjuk a kekszet, és egy lehetőleg átlátszó tálkát alulról és körbe kibélelünk vele.
8. A krém felét elsimítjuk az alján, és a tetejére egy kevés fahéjat szórunk.
9. Még egy sor tejes kekszet rárakunk.
10. A maradék krémet a tetejére kenjük, és megint meghintjük fahéjjal.
11. 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Akkor finom, ha a puding megdermed, a keksz pedig megpuhul.
12. Tálaláskor tejszínhabbal, fahéjjal és gyümölccsel díszítjük
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?