sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos sült alma

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos sült alma

12,5 dkg cukor
5 dkg hámozott mandula
4 dkg vaj
6 db alma
3 tojásfehérje
1dl szörp, vagy felnőtteknek illatos likőr
2 ek baracklekvár
fél citrom leve
zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat, megmossuk, meghámozzuk, csumátlanítjuk, majd cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citrom lével.
Lábasba tesszük, hozzáadunk 7 dkg cukrot, a szörpöt vagy likőrt, a vanillincukrot, és 2,5 dkg vajat. Fedő alatt megpároljuk, de csak félig hogy az alma cikkek egyben maradjanak. Egy jénai tálat, a maradék vajjal kikenünk, bemorzsázzuk, és beleöntjük a párolt almát, elsimítjuk. A maradék cukorral, felverjük a fehérjét
Kemény habbá és ráterítjük a tetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon, világos barnára sütjük.

Tálalás

Langyosan tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!