Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Hozzávalók
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Öntet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a kivájt almákba töltjük, és egy jénai tálban, vagy tepsiben előmelegített sütőben, kb. 3/4 órát, 180 fokon megsütjük. Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és ellenőrizzük, ha készen van.
Karamell öntet:
Egy kis edénybe tesszük a cukrot és a vizet, közepes tűzön addig melegítsük, míg a cukor felolvad. Ezután aranybarnára karamellizáljuk (nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni).
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
Tálalás
Ez a mennyiség 4 nagy almának elegendő.
Tárolás
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Hozzávalók
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Öntet:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a kivájt almákba töltjük, és egy jénai tálban, vagy tepsiben előmelegített sütőben, kb. 3/4 órát, 180 fokon megsütjük. Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és ellenőrizzük, ha készen van.
Karamell öntet:
Egy kis edénybe tesszük a cukrot és a vizet, közepes tűzön addig melegítsük, míg a cukor felolvad. Ezután aranybarnára karamellizáljuk (nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni).
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
Tálalás
Ez a mennyiség 4 nagy almának elegendő.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?