Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rezgő szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A sárga réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 db tojás
4 ek porcukor

A barna réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 db tojás
4 ek porcukor

A fehér réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 pohár tejföl (kb. 5-6 dl)
4 ek porcukor

A piros réteghez:

2 cs gyümölcskocsonyapor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy viszonylag nagy, magas falú tepsit (én 23 x 33 cm-est használtam) kibélelünk műanyag fóliával.

Elkészítés

Az első réteghez a zselatint, a vizet és a kristálycukrot a tűzhelyen összemelegítjük, amíg a zselatin felolvad, de ne forraljuk. Tegyük félre hűlni. A tojásfehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a habot is hozzákeverjük. A kihűlt zselatinos folyadékot is beleforgatjuk. Az előkészített formába öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A második réteget ugyanígy készítjük el, csak a kakaóport is a sárgájához is keverjük. Ezt a réteget is megszilárdítjuk.
A harmadik réteghez a zselatinos folyadékot a fentiek alapján elkészítjük. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és az előző két rétegre öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Az utolsó réteghez a gyümölcskocsonyát a tasak utasításainak megfelelően elkészítjük és ha langyosra hűlt az egész tetejére öntjük és alaposan kihűtjük.
Ha teljesen megszilárdult minden réteg, a fólia segítségével, kiemeljük és szeleteljük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Egyszerű elkészíteni, finom és nagyon érdekes édesség.
Rezgő szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!