Oldal tetejére

Kati tészta

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: > 120 perc

Feltöltötte: Izabella

Feltöltés: 2012 március 17.

Kategóriák: édes, krémes, sütemények

Étrend:

Nehézségi fok: Nehéz

Hozzávalók

Laphoz

  • 0,5 kg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 3 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • tej

Töltelék

  • 1 lap összetörve
  • kevés vaníliás tej
  • 2 ek baracklekvár
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 20 ml rum

Elkészítés

Előkészítés

Kivajazott és kilisztezett tepsi.

1. A lisztet, a cukrot, a zsírt vagy margarint, a sütőport és a 3 db tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz, és három egyenlő részre osztjuk. Három lapot nyújtunk belőle és megsütjük.
2. Az egyik lapot összetörjük és kevés vaníliás tejben megáztatjuk. Majd a 2 evőkanál baracklekvárt, a cukrot, a kakaót és a vajat, a rummal összekeverjük, és a két lap közé tesszük.
3. A tojásfehérjét gőz felett porcukorral (kb.15 dkg) kemény habbá verjük, a tészta tetejére kenjük.
Miután megszáradt a hab, megszórhatjuk csoki reszelékkel.



Hasonló receptek

30-60 perc

Almás tejberizs kocka

30-60 perc

Banán szelet

30-60 perc

Barackos tejberizs fészek

30-60 perc

Citromos joghurt szelet

30-60 perc

Havas erdei szelet

30-60 perc

Csokoládés konyak szelet

30-60 perc

Csupacsoki kocka

30-60 perc

Édes-krémes énekkar

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató