Mákos zserbó
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
1/2 cs. élesztő
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 kanálnyi tejföl
Töltelék:
30-40 dkg darált mák
citrom héja
cukor (ízlés szerint)
szilvalekvár
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórjuk az ízesített mákot, és így folytatjuk tovább. Megszurkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Mákos zserbó
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
1/2 cs. élesztő
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 kanálnyi tejföl
Töltelék:
30-40 dkg darált mák
citrom héja
cukor (ízlés szerint)
szilvalekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórjuk az ízesített mákot, és így folytatjuk tovább. Megszurkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?