Oldal tetejére

Grízes zserbó

Elkészítési idő: 60-120 perc

Feltöltötte: bbyke

Feltöltés: 2012 január 10.

Kategóriák: édes, sütemények, zserbók

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb.1 dl tej
  • 8-10 ek darált dió
  • 6-8 ek cukor
  • baracklekvár
  • 6 ek gríz
  • 0,5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a porcukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes csak másnap szeletelni!



Hasonló receptek

30-60 perc

Almás tejberizs kocka

30-60 perc

Banán szelet

30-60 perc

Barackos tejberizs fészek

30-60 perc

Citromos joghurt szelet

30-60 perc

Havas erdei szelet

30-60 perc

Csokoládés konyak szelet

30-60 perc

Csupacsoki kocka

30-60 perc

Édes-krémes énekkar

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató