Oldal tetejére

Grízes zserbó

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 60-120 perc

Feltöltötte: bbyke

Feltöltés: 2012 január 10.

Kategóriák: édes, sütemények, zserbók

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb.1 dl tej
  • 8-10 ek darált dió
  • 6-8 ek cukor
  • baracklekvár
  • 6 ek gríz
  • 0,5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a porcukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Érdemes csak másnap szeletelni!



Hasonló receptek

Almás tejberizs kocka

Banán szelet

Barackos tejberizs fészek

Citromos joghurt szelet

Havas erdei szelet

Csokoládés konyak szelet

Csupacsoki kocka

Édes-krémes énekkar

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató