Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kekszkrémes tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

17,5 dkg porcukor
17,5 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
6 db tojás

Kekszkrém:

50 dkg háztartási keksz
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 dl rum
20 dkg dióbél darálva
10 dkg mazsola (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat, a sütőporos lisztet, majd a csipet sóval felverjük a tojásfehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a habot a sárga színű alapba. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, sütjük.
A kekszet ledaráljuk, a mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. 1 dl tejben elkeverjük a lisztet, kakaót, és hozzá öntjük a másik 4 dl tejet. Beleöntjük a cukrot, és a kis darabokra vágott margarint. Felforraljuk az egészet, közben kevergessük. A tűzről levéve beletesszük a diót, és a kekszmorzsát. Végül a mazsolát rummal együtt. Ne ijedjünk meg, ha hígnak tűnik, hűlés közben nyeri el krém formáját.
Közben a piskóta megsül. Langyosra hűtjük, és mivel általában szép magas, kettévágjuk. Két rúdnak való lapot kapunk belőle. A kihűlt krémet kettéosztjuk, és rákenjük a lapokra. Felhengergetjük. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, majd szeleteljük.

Alternatív elkészítés

Piskótához: 180 fokon tűpróbáig. 20 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütőajtót.
Én szórtam bele egy kis kókuszreszeléket is ! Talán még finomabb!!!
Kekszkrémes tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!