Piskóta tekercs
Hozzávalók
Piskóta tekercs
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Piskóta tekercs
Hozzávalók
Piskóta tekercs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?