Oldal tetejére

Piskóta tekercs

1 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 15-30 perc

Feltöltötte: Rezuka

Feltöltés: 2012 január 25.

Kategóriák: édes, tekercsek

Étrend:

Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor (csapott)
  • 6 ek liszt (púpozott)
  • Lekvár vagy puding ízlés szerint.

Elkészítés

Előkészítés

Vegyünk elő egy tálas mixert, béleljük ki egy nagy (pl. gáz) tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra.

Szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Tálalás

1 nagy tekercs.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

A lekvár ne legyen túl híg, mert elázhat a tészta. A pudingos krémet érdemes langyosan rákenni, mert még könnyen kenhető, és ha kihűlt, így jól összetartja majd a tekercset.



Hasonló receptek

15-30 perc

Almaboros tekercs

30-60 perc

Citromos joghurttekercs

60-120 perc

Szőlős-mákos tekercs

> 120 perc

Szalmakalap

30-60 perc

Baileys hengerek

30-60 perc

Körtés cappuccino tekercs

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Bonnie

2013.03.08.

01:12

Egy a baj vele: Hogy nem elég belőle egy adag. :D

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató