Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Hozzávalók
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A végén hozzáadunk 2/1 ek. porcukrot és kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat 1 ek. Cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a Mascarponét és egyneműre keverjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből készült habot. (a hozzávalók egy kisebb és egy nagyobb adaghoz vannak megadva, értelemszerűen)
Az erdei gyümölcsöket kevés vízben néhány kanál cukorral felforraljuk, ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük. Épp csak forraljuk fel, mert a gyümölcsök könnyen szétfőnek!
Közben a babapiskótákat rummal/rum aromával ízesített tejbe forgatjuk, és sorba lerakjuk egy szögletes tálba.
A piskótára rákanalazunk a gyümölcsös kompótból, majd teszünk rá egy sor Mascarponés krémet. Majd újra a rumos tejbe forgatott piskóta réteg következik, rá a gyümölcsös szósz, majd ismét Mascarponés krém.
A tetejére rátesszük a maradék gyümölcsöt a lével együtt.
Gyönyörű látvány a sok vörös – bordó gyümölcs és a vörös szirup a Mascarponés krémen! Ízben pedig jól harmonizálnak a savanykás erdei gyümölcsök a tejszínes Mascarpone krémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára – addig a családot távol tartjuk a konyhától!
Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a Tiramisut - ízben viszont különleges!
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Tárolás
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Hozzávalók
Mascarpone-s gyümölcsös „tiramisu”
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A végén hozzáadunk 2/1 ek. porcukrot és kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat 1 ek. Cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a Mascarponét és egyneműre keverjük, a végén óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből készült habot. (a hozzávalók egy kisebb és egy nagyobb adaghoz vannak megadva, értelemszerűen)
Az erdei gyümölcsöket kevés vízben néhány kanál cukorral felforraljuk, ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük. Épp csak forraljuk fel, mert a gyümölcsök könnyen szétfőnek!
Közben a babapiskótákat rummal/rum aromával ízesített tejbe forgatjuk, és sorba lerakjuk egy szögletes tálba.
A piskótára rákanalazunk a gyümölcsös kompótból, majd teszünk rá egy sor Mascarponés krémet. Majd újra a rumos tejbe forgatott piskóta réteg következik, rá a gyümölcsös szósz, majd ismét Mascarponés krém.
A tetejére rátesszük a maradék gyümölcsöt a lével együtt.
Gyönyörű látvány a sok vörös – bordó gyümölcs és a vörös szirup a Mascarponés krémen! Ízben pedig jól harmonizálnak a savanykás erdei gyümölcsök a tejszínes Mascarpone krémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára – addig a családot távol tartjuk a konyhától!
Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a Tiramisut - ízben viszont különleges!
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?