Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rolettis torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói:

8 db tojás (kettéválasztva)
160 g cukor
150 g liszt (leszitálva)
kevés Dr. Oetker Sütőpor (leszitálva)
kevés olaj

Tejcsokoládés krém hozzávalói:

5 dl hideg habtejszín
250 g tejcsoki

A díszítés hozzávalói:

4 csomag roletti
1 nagy csomag gumicukor
2 doboz smarties
2 csomag kekszes csokigolyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta készítése:


1.A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához egy kevés olajat öntök. Hozzáadom a cukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem (krémes állaga legyen, a cukor olvadjon el benne).

2.A fehérjét lassan kezdem felverni. Amikor nő a térfogata a habnak, fehéredik, hozzáadom a cukor másik felét és nem túl kemény habbá verem.Inkább lágyabb legyen a hab, így a piskóta kevésbé esik össze.

3.A sárgájához adok egy kevés fehérjehabot, ezt intenzíven elkeverem, majd hozzáadom a többi habot is, amit óvatosan beleforgatok. Három részben adom hozzá a száraz anyagot, és óvatosan a habot. Nagyon vigyázok, hogy a hab ne törjön össze.

4.A tortakarikába töltés: szedjük le a tortaforma alját. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt és a karikát (az alja nélkül) tegyük rá. Szedjük a formába a piskótát. Ne magasról kaparjuk bele, mert a hab könnyen összetörik. Habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a forma falához, így a tésztánk teteje egyenletes lesz.

Tejcsokoládés krém elkészítése:

5.A tejszínt felmelegítjük, majd a csokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen lehűtjük, majd robotgéppel habbá verjük. (Nem kell felforralni a tejszínt!!) Célszerű 1 nappal előre megcsinálni a krémet, mert jól le tud hűlni, így habfixáló nélkül gyönyörű krémes habbá verhető. Figyeljünk rá, hogy a habot lassú fokozaton verjük (mert könnyen kicsapódik). Így hosszabb ideig eltart, de az eredmény magáért beszél, szép, krémes habot kapunk.

Töltés:

6.A piskótát 4 lapba vágom, egyenlő arányban elosztom a krémet. Ügyelek rá, hogy a piskóta és a krém nagyjából arányos vastagságú legyen. Betöltjük a lapokat, és körbekenjük a tortát.

Díszítés:

7.A torta tetejével kezdem. Ráteszem a 6 db rolettit (faragnom kellett a torta nagysága miatt), majd az oldalára is teszek a rolettikből, és a tetejére felrakom az édességeket. Én szalagot is kötöttem rá, ami picit rányomja a rolettit a tortára, de ez elhanyagolható.

Tippek a piskóta megfelelő elkészítéséhez:

A piskótánál először a sárgáját keverjük ki, hogy a fehérje minél kevesebb ideig álljon. Így nem tud könnyen összeesni. A fehérjét soha ne verjük túl keményre, felejtsük el a fejünk fölé emelős módszert, ugyanis ha kemény habot verünk a piskóta könnyebben összeesik. Inkább lágyabb legyen a hab. A száraz anyagokat mindig egy külön edénybe szitáljuk le, így a piskótánk nem lesz tömör.
Rolettis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!