Csokoládés áfonyatorta
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet, a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán 2 adagban a masszához keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
Miután a piskóta kihűlt vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük. A kapcsos sütőkeretet megtisztítjuk és visszahelyezzük a piskótalap köré.
Krém:
Két evőkanálnyi áfonyát a díszítéshez félreteszünk. A maradék áfonyát az alsó tortalapon egyenletesen elszórjuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a tasakon lévő utasítás szerint kemény habbá verjük. Jó 4-5 evőkanálnyi tejszínt félreteszünk. A maradék krémet az áfonyarétegen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A félretett krémmel bevonjuk. A tortát min. 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra csurgatjuk és egy kb. 40 x 20 cm-es lappá simítjuk. Egy azonos nagyságú sütőpapírral lefedjük és enyhén rányomjuk.. A sütőpapírt feltekerjük és a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a kapcsos sütőformát eltávolítjuk. A sütőpapírba tekert tortabevonót kitekerjük, így kapott csokoládéforgáccsal és az áfonyával a tortát ízlés szerint díszítjük.
Csokoládés áfonyatorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet, a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán 2 adagban a masszához keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
Miután a piskóta kihűlt vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük. A kapcsos sütőkeretet megtisztítjuk és visszahelyezzük a piskótalap köré.
Krém:
Két evőkanálnyi áfonyát a díszítéshez félreteszünk. A maradék áfonyát az alsó tortalapon egyenletesen elszórjuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a tasakon lévő utasítás szerint kemény habbá verjük. Jó 4-5 evőkanálnyi tejszínt félreteszünk. A maradék krémet az áfonyarétegen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A félretett krémmel bevonjuk. A tortát min. 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra csurgatjuk és egy kb. 40 x 20 cm-es lappá simítjuk. Egy azonos nagyságú sütőpapírral lefedjük és enyhén rányomjuk.. A sütőpapírt feltekerjük és a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a kapcsos sütőformát eltávolítjuk. A sütőpapírba tekert tortabevonót kitekerjük, így kapott csokoládéforgáccsal és az áfonyával a tortát ízlés szerint díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?