Szív alakú torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Szív alakú torta
Hozzávalók
Krémhez:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?