sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojás
18 dkg liszt
18 dkg kristálycukor

Krémhez:

25 dkg Rama margarin
2 cs rumpuncs puding
5 dl tej
20 dkg porcukor

Bevonás, díszítés:

4 db marcipán rózsa és hozzá levelek
cukorgyöngyök
piros glazúr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a cukrot és a lisztet kimérjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Szív alakú sütőforma kivajazása, lisztezése. Marcipán átgyúrása. Glazúr készítése.

Elkészítés

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a fele kristálycukorral, a sárgáját a maradék cukorral habosítjuk. A tojássárgája habba fakanállal keverjük a fehérje habot, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert sütőport. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Krém: A pudingporokat egy kisebb edényben 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a porcukorral felfőzzük, és ehhez keverjük a pudingos pépet. Sűrűsödésig főzzük. Várjuk, meg míg kihűl, és akkor keverjük hozzá a kihabosított margarint.
A piskótát vágjuk 3 részbe, a krémmel töltsük be, kenjük le. Kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk belőle és rakjuk a fagyasztóba 15 percre. Ezután a szív peremeit kicsit vágjuk le, hogy ne legyen sarka, gömbölyűbb, szebb legyen a szív. Átkenjük a meghagyott krémmel.
Bevonás, díszítés: A marcipánt kinyújtjuk akkorára, hogy a tortánkat befedje. Rásimítjuk, a felesleget levágjuk. A szív egyik felére glazúrból hullámos, összevissza vonalakat húzunk. A gyöngyöket felrakjuk, majd a marcipán rózsákat és leveleket is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!