"Húsvéti kert" torta
Hozzávalók
Piskótához:
"Kerítéshez ":
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kerítéshez a babapiskótákat méretre vágjuk, (ha túl hosszú lenne) a cukorból-vízből és a narancslekvár keverékből szirupot főzünk, ebbe mártogatjuk egyesével a babapiskótát, (ne áztassuk el nagyon) a tortakarika és a piskóta közé ékeljük. (levághatunk egy vékony csíkot a piskótából, ha nem akar megállni a "fal")
A krémhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A pudingport, a cukrot, a tojássárgáját a tej felével elkeverjük, a másik felét feltesszük melegedni egy edényben. Ha már meleg, hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Jól elkeverjük. Az előre elkészített " kertbe" (piskótára) öntjük. Hagyjuk hűlni.
A tetejét zöld ételfestékkel színezett kókuszreszelékkel hintjük meg, tetszés szerint díszítjük marcipán tojásokkal, virággal.
Tálalás
"Húsvéti kert" torta
Hozzávalók
Piskótához:
"Kerítéshez ":
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kerítéshez a babapiskótákat méretre vágjuk, (ha túl hosszú lenne) a cukorból-vízből és a narancslekvár keverékből szirupot főzünk, ebbe mártogatjuk egyesével a babapiskótát, (ne áztassuk el nagyon) a tortakarika és a piskóta közé ékeljük. (levághatunk egy vékony csíkot a piskótából, ha nem akar megállni a "fal")
A krémhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A pudingport, a cukrot, a tojássárgáját a tej felével elkeverjük, a másik felét feltesszük melegedni egy edényben. Ha már meleg, hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Jól elkeverjük. Az előre elkészített " kertbe" (piskótára) öntjük. Hagyjuk hűlni.
A tetejét zöld ételfestékkel színezett kókuszreszelékkel hintjük meg, tetszés szerint díszítjük marcipán tojásokkal, virággal.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?