Oldal tetejére

Amaretto torta

Elkészítési idő: < 15 perc

Feltöltötte: zsuzsa56

Feltöltés: 2012 április 26.

Kategóriák: édes, torták

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • Egy világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
  • 2 cl hideg presszókávé
  • 6 cl Amarettolikőr /mandulalikőr/
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 300 g puha vaj
  • 2 tk. átszitált porcukor
  • 70 g darált mandula
  • 200 g mandulás keksz
  • 1 ek. kakaópor

Elkészítés

Elkészítés

A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl.húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.



Hasonló receptek

30-60 perc

Mogyorókrémes répaszelet

60-120 perc

Tojáslikőrös tortácska

60-120 perc

Diós-szilvás kupola

> 120 perc

Tavasz torta marcipánnal

60-120 perc

Valentin torta

60-120 perc

Vörös bolygó torta

60-120 perc

Vörösboros szívecske

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató