Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Amaretto torta

zsuzsa56 receptje http://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Amaretto torta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • Egy világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
  • 2 cl hideg presszókávé
  • 6 cl Amarettolikőr /mandulalikőr/
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 300 g puha vaj
  • 2 tk. átszitált porcukor
  • 70 g darált mandula
  • 200 g mandulás keksz
  • 1 ek. kakaópor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl.húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató