Oldal tetejére

Kamiontorta

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: > 120 perc

Feltöltötte: moncsi39

Feltöltés: 2012 április 27.

Kategóriák: édes, krémes, Torták

Étrend:

Nehézségi fok: Nehéz

Hozzávalók

  • 5×5 tojásból piskóta

1.krém

  • 2 tasak csokoládé pudingpor
  • 8 ek. cukor
  • 7 dl tej
  • 2 tábla jó minőségű étcsokoládé
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl hulala tejszín

2.krém

  • 4 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl hulala tejszín

Bevonás, díszítés

  • 30 dkg margarinból
  • 30 dkg porcukorból
  • 2,5 kg fondant
  • fekete színező paszta

Elkészítés

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk egy 40×27cm-es tepsit és a sütőt előmelegítjük.

5×5 tojásból piskótát sütünk.
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.



Hasonló receptek

Mogyorókrémes répaszelet

Tojáslikőrös tortácska

Diós-szilvás kupola

Tavasz torta marcipánnal

Tojáslikőrös-cseresznyés torta

Valentin torta

Vörös bolygó torta

Vörösboros szívecske

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató