Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 tojásból sütött, 26 cm-es tortalap

Krémhez:

25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
30 dkg natúr joghurt
1 kisdobozos kockázott ananászkonzerv
0.5 l cukrász habalap /meggle,hulala vagy oké habmester/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap a piskótát kisüthetjük.

Elkészítés

A túrót áttörjük, és a mascarponével jól kikeverjük. A porcukrot, vanillincukrot a joghurttal elkeverjük és a túros mascarponéhoz adjuk. Az ananászt leszűrjük, és a levében /kb. 1,5-2 dl/ beáztatjuk a zselatint, majd lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, jól átkeverjük és a krémhez adjuk. A habalapot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és kb. 4-5 dl-nyi habot beleforgatunk a zselatinos krémbe. A tortalapot 3 korongra vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük 1 rész krémmel, megszórjuk ananász kockával, ami ha túl nagyok apróbbra vágunk. Ráhelyezzük a középső lapot, ismét megkenjük krémmel, ananász kockával megszórjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel tetejét-oldalát bevonjuk és hideg helyre téve hagyjuk megdermedni. A maradék felvert tejszínnel vékonyan áthúzzuk, és fantáziánk szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Elkészítés

Lépés leírása
Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!