Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta

mamma53 receptje http://www.sutnijo.hu/profil/1941-mamma53
Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta
Elkészítési nehézség: Könnyű

Hozzávalók

Tészta

  • 8 tojásból sütött, 26 cm-es tortalap

Krémhez

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 kisdobozos kockázott ananászkonzerv
  • 25 g zselatin
  • 0.5 l cukrász habalap /meggle,hulala vagy oké habmester/
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
mamma53 mamma53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előző nap a piskótát kisüthetjük.

A túrót áttörjük, és a mascarponével jól kikeverjük. A porcukrot, vanillincukrot a joghurttal elkeverjük és a túros mascarponéhoz adjuk. Az ananászt leszűrjük, és a levében /kb. 1,5-2 dl/ beáztatjuk a zselatint, majd lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, jól átkeverjük és a krémhez adjuk. A habalapot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és kb. 4-5 dl-nyi habot beleforgatunk a zselatinos krémbe. A tortalapot 3 korongra vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük 1 rész krémmel, megszórjuk ananász kockával, ami ha túl nagyok apróbbra vágunk. Ráhelyezzük a középső lapot, ismét megkenjük krémmel, ananász kockával megszórjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel tetejét-oldalát bevonjuk és hideg helyre téve hagyjuk megdermedni. A maradék felvert tejszínnel vékonyan áthúzzuk, és fantáziánk szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Vélemények

mamma53

mamma53
2014.05.08. | 14:46

Ismét megsütöttem,nagyon finom volt!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató