Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipánkrémes papagájszelet torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
30 dkg cukor
1 Liga
2 dl tejföl
30 dkg liszt
eper vagy puncs pudingpor

Krémhez:

1 csomag tejszínízű pudingpor
1/2 liter tej
4 ek. cukor
25 dkg Liga
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:

A tojást a cukorral és a Ligával habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.

Krém:

A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Liga margarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.

Alternatív elkészítés

Én a Ligát használtam, de természetesen más margarin is jó. A krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.
Marcipánkrémes papagájszelet torta Marcipánkrémes papagájszelet torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!