Sörös torta
Hozzávalók
Sörös torta
A krémhez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.
Krém:
Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.
Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sörös torta
Hozzávalók
Sörös torta
A krémhez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.
Krém:
Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.
Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?